Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Peszkov: még nincs megállapodás az orosz-amerikai fogolycseréről

Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 28. - 16:16

Korábban a CNN forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök támogatta azt a tervet, hogy az orosz állampolgár Viktor Boutot amerikai állampolgárokra, Brittney Grinerre és Paul Whelanre cseréljék ki.

Még nem született megállapodás az Oroszország és az Egyesült Államok közötti fogolycseréről – közölte csütörtökön Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Soron kívül Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

„Egyelőre nincsenek megállapodások ezen a nyomon” – mondta Peszkov újságírói kérdésre válaszolva.

Hozzátette, hogy a Kreml azonban van a kérdéssel kapcsolatban felmerülő „jelentésekről és bizonyos nyilatkozatokról” tudomása – írja a TASZSZ

„Azt is tudjuk, hogy amikor ilyen kérdésekről tárgyalnak, ilyen információs támadások nem történnek. Általában akkor jelentik be, amikor a megállapodásokat már végrehajtották” – hangsúlyozta.

„Mivel nincsenek véglegesített megállapodások, nincs mit hozzátennem a fentiekhez” – összegzett Peszkov.

Korábban a CNN forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök támogatta azt a tervet, hogy az orosz állampolgárságú Viktor Boutot elcseréljék az amerikai állampolgárságú Brittney Grinerre és Paul Whelanra, és hogy az ajánlatot júniusban elküldték Oroszországnak. 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a maga részéről szerdán közölte, hogy a bebörtönzött amerikai állampolgárok szabadon bocsátásáról Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel a napokban tervezett telefonbeszélgetésen kíván tárgyalni. Az orosz külügyminisztérium ugyanakkor közölte, hogy Moszkva nem kapott Washingtonból kérést Blinken és Lavrov telefonos kapcsolatfelvételére.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.