Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

A Kreml szóvivőjének fia csak akkor vonul be, ha erre maga Putyin kéri

Moszkva, 2020. május 12. 2020. február 27-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivõjérõl a moszkvai Dream Island élménypark avatóünnepségén. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertõzéssel. MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov

Bense Róbert

2022. szeptember 23. - 07:12

Dmitrij Peszkov fiát egy youtuber találta meg, meglepő dolgokat mondott a videósnak.

Dmitrij Nizovcev vitt egy kis cselt is a dologba, hiszen magát katonai tisztviselőnek beállítva kereste fel Nyikolaj Peszkovot, méghozzá azzal az ürüggyel, hogy másnap jelentkeznie kell katonai szolgálatra – írja az index.

Peszkov erre élő egyenesben az alábbi választ adta: „Természetesen nem megyek oda holnap. Ha tudja, hogy én vagyok Nyikolaj Peszkov, akkor rá kellene jönnie, mekkora probléma lenne, ha ott lennék. Ezt más szinten oldom meg, általánosságban kell megértenem, mi történik, és milyen jogaim vannak.”

A nagy magyarázkodás közepette azért még hozzátette, hogy természetesen részt venne hazája védelmében, ezt azonban csak akkor hajlandó megtenni, ha maga az orosz elnök személyesen kéri meg erre.

Vlagyimir Putyin szerdán írta alá azt a rendeletet, mely szerint részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban. Az ezzel kapcsolatos tevékenységek már a bejelentés napján megkezdődtek.

Putyin kiemelte, hogy a tartalékosokat sorozzák be, akik további kiképzéseken vesznek majd részt, arra az esetre, ha be kellene őket vetni Ukrajnában. Az orosz elnök azzal magyarázta a mozgósítást, hogy meg kell védeni Oroszország szuverenitását és integritását.