Vasvillával és kisbaltával akarta rendezni vitáját a szomszéddal

Fotó: Police.hu
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 22. - 13:44

Lezárták a Pest megyei nyomozók annak a 65 éves férfinek az ügyét, aki „sajátos” módon akarta szomszédi vitáját rendezni.

A rendőrség közleménye szerint még 2020. július 31-én reggel Farmoson kerékpározott egy helybéli nő, amikor egy lovaskocsi közeledtét hallotta maga mögött. A hajtó azonban ahelyett, hogy kikerülte volna a nőt, ráhúzta a szekeret, aki így az út menti bokorba esett.

A férfi ezt követően vasvillát ragadott és azt kezdte ordibálni, hogy megöli a nőt, miközben szúró mozdulatokat tett felé. A nőt végül a hasán, a lábán, a kezén és a hátán szenvedett sérüléseket, de nagy nehezen el tudta venni a vasvillát támadójától.

A férfi azonban itt nem állt meg, kisbaltájával indult el a nő felé, többször is megütötte vele a sértettet, aki így a fején és a kezén is sérüléseket szenvedett el. A támadót végül másodjára is sikerült lefegyverezni, aki ezt követően elhajtott a helyszínről.

A nő végül könnyű sérüléseket szenvedett teste több pontján, orvosszakértői vélemény alapján azonban az áldozat sérüléseinek elhelyezkedése, jellege, erőbehatások módja és nagysága, valamint a használt eszközök súlyosabb sérülést is okozhattak volna.

A 64 éves támadót még azon a napon előállították, kihallgatták és őrizetbe vették, ezt követően pedig súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt indítottak nyomozást, amelyet később átminősítettek emberölés kísérletére.

A férfi nem tagadta a bűncselekményt, elmondása szerint azért követte el, mert a nő élettársával nagyon rég megromlott a viszonya, így vissza akart vágni a haragosának és fájdalmat akart neki okozni.

A támadó elmondása szerint valóban ölési szándékkal ütötte el a nőt a lovaskocsival, valamint a vasvillával is ugyanezen indok miatt szúrt. A beismerés során úgy fogalmazott, hogy az a pillanatnyi állapota volt, most már bánja a tettét.

A rendőrség közleményben tudatta, hogy az emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt az eljárást lefolytatták, valamint az ügy iratait az illetékes ügyészségnek átadták.