Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Kissé megingott Pep Guardiola önmagába vetett hite, nem biztos abban, hogy sikerre vezetheti a Manchester City-t

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
not image

Borbély Fanni

2022. május 7. - 08:53

Nem gyakran látni ilyen jellegű nyilatkozatot ekkora klubok edzőitől, Guardiola azonban most kendőzetlen módon osztotta meg, hogy nem bízik magában.

Pep Guardiola, a Manchester City edzője szemmel láthatóan nagyon megzuhant, miután szerdán csúnyán kikaptak a Real Madridtól. Az edző kijelentette, nem biztos abban, hogy elég jó ahhoz, hogy sikerre vezesse csapatát, mely valahol érthető azok után, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján a hosszabbítást követően a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Manchester City-t, ezzel pedig a Real bejutott a döntőbe.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

Habár teljesen megingott önmagába vetett hite, az edző szerint a klub tulajdonosa, Manszúr sejk nem csupán az európai sikerek miatt fektetett be a klubba. Amikor arról kérdezték, hogy szerinte ez a csapat képes lenne-e megnyerni a Bajnokok Ligáját, az edző csak annyit mondott: “erre nem tudok válaszolni, a futball mindig kiszámíthatatlan” – idézte a Sky Sports.

Úgy folytatta, a klub tulajdonosai nem kizárólag azért fektettek be a klubba, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját, hanem azért, hogy minden egyes szezonban ott lehessenek minden versenyen. Kiemelte, nyilvánvalóan szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligáját, hozzátéve, hogy abban viszont már egyáltalán nem biztos, hogy ő elég jó ahhoz, hogy végül sikerre vezesse a csapatot.

Úgy fogalmazott, senki nem tudja, hogy mi lenne, ha egy másik edző állna a csapat élén, vagy egy más játékosokból álló csapatot irányítana, megjegyezve, hogy nem ért egyet azokkal, akik azt mondják: ha ez a csapat, vagy Guardiola nem húzza be a bajnoki címet, akkor kudarcot vallanak.

Guardiola szerint ez a vereség egy ajándék a klub számára, még akkor is, ha ezt a játékosok most nem így élik meg, hozzátéve, hogy bár szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját, tanulniuk kell abból, ami a Real Madriddal való mérkőzésen történt. Megjegyezte, a vereség után beszélt játékosaival, hogy egy kis erőt merítsenek, és emlékezzenek arra, hogy mi mindent megtettek azért, hogy bejussanak az elődöntőbe.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.