Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

Pep Guardiola szerint lesgóllal egyenlített a United a manchesteri derbin

Manchester, 2023. január 14. Bruno Fernandes, a Manchester United játékosa (j2) berúgja csapata elsõ gólját a Manchester City ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. január 14-i mérkõzésén a manchesteri Old Trafford Stadionban. A Manchester United 2-1-re gyõzött. MTI/AP/Dave Thompson
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Manchester United egyenlítő gólja némi vitát szült a City ellen 2-1-re megnyert derbin, Marcus Rashford lesen állt, miközben Bruno Fernandes bepofozta a labdát, Pep Guardiola szerint be kellett volna inteni.

Előzmény:

 

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere szerint a United első gólját csapata ellen érvényteleníteni kellett volna, mert Marcus Rashford lesen állt és „beleavatkozott a játékba”. A gól után a meccs képe drasztikusan megfordult, mivel addig a City 1-0-ra nyert, de Bruno Fernandes gólja után három perccel Rashford a győztes gólt is megszerezte.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Az első találtanál Casemiro a lesen álló Rashford felé játszotta a labdát, aki meg is próbálta megszerezni azt, de rájött, hogy Fernandes, aki nem volt lesen, jobb helyzetben van, így hagyta neki a labdát. Rashford senkihez sem ért mozgása közben, de el akarta érni a passzt, és Guardiola szerint ezzel zavarta annyira Manuel Akanjit, hogy les miatt leállítsák a játékot.

„Manu Akanji megállt. Ha tudta volna, hogy Rashforddal kell mennie, akkor továbbment volna és egy az egyben vívtak volna, aztán meglátjuk, mi történik. De Rashford beleavatkozott az akcióba. A bíró úgy döntött, nem fog beleavatkozni ebben a stadionban” – idézi a Sky Sports az edzőt.

„Ez van, mit csináljunk, nyújtsunk be egy óvást? Nem, csak gratulálunk. Néha a mi oldalunkra billennek az ilyenek, néha nem. A döntés az volt, hogy Rashford nem avatkozott bele a játékba, amikor ez történt. Az Old Traffordon. Ezért kell jobban játszanunk, mintha az Anfielden lennénk. A szabály az szabály, de a bíró így értelmezte. Szerintem Rashford lesen volt, Bruno nem, de ezt ők döntik el.”

Guardiola példája szerint, ha egy lesen álló játékos elállja a kapus látószögét, hogy egy csapattársa lövését ne lássa, akkor azt lefújják és szerinte ez hasonló helyzet volt. Azonban azt is elismerte, hogy Fernandes egyenlítő gólját követően védekezhettek volna jobban, ugyanis Rashford pár percre rá megszerezte a győztes gólt.

„A kérdés az, hogy beleavatkozott-e a játékba, vagy sem. Ha egy játékos lő és egy másik beáll a kapus elé, akkor is érvénytelen a gól, ha nem ér a labdához. Persze ez a bírók és a VAR döntése. Mi csak figyeltük az akciót, utána pedig Edersonon múlt, hogy ez bemegy-e vagy sem.”

A City edzőjének azzal is volt problémája, hogy nem tudták rendesen kihasználni Erling Haaland adottságait, aki így már az elmúlt három mérkőzésén maradt gól nélkül. Ma hátrébb játszott a megszokottnál, hogy kihúzza Raphael Varane-t és Luke Shaw-t a védelemből, de Guardiola szerint ellenfelük így is remekül védekezett.

„Többször is megtalálhattuk volna a támadóharmadban. Megpróbáltuk hátrébb húzni, mert tudtuk, hogy Shaw és Varane követni fogja, de nem könnyű így helyzeteket alkotni. A United az elmúlt meccsein csak egy gólt kapott hazai pályán.”

„Volt egy-két lehetőségünk, de az utolsó passz vagy a beadás nem sikerült. A United nagyon jól védekezett ma. Mi is jól viselkedtünk, hoztuk azt, amit az elmúlt hat évben és ami itt is sokszor segített nekünk, nálunk volt a labda, ők pedig védekeztek, védekeztek, várva a megfelelő alkalomra.”