Pep Guardiola újabb nevet dobott be a Sterling-ügyletbe

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 26. - 14:21

Az angol szélső még mindig nem került le a Barcelona radarjáról. 

A katalánok azt tervezik, hogy Sterling oldja meg a gondjaikat a gólszerzésben, és tekintve, hogy Pep Guardiola nem számol a válogatott játékossal a Manchester City-ben, nem lenne túl nagy gond a leigazolása, azonban Sterling kijelentette, hogy nem áll szándékában költözni. 

Xavi Hernández azonban bízik benne, hogy meg tudja győzni őt, hiszen meghatározó szerepet szán neki. A kezdőcsapat állandó tagjaként jelentős fizetést is kínálnának neki Barcelonában, bár az még mindig alacsonyabb lenne, mint amennyit most kap. A manchesteriek ajánlata azonban nem kevés, 75 millió eurót kérnek a játékosért. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A katalánok egyértelműen nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt kifizessék, ezért csereüzlettel próbálkoznak. Az első név, aki felmerült, Ousmane Dembélé, az angolok szerették volna, a katalánok megváltak volna tőle, azonban az európai kontinenstornán összeszedett sérülése keresztülhúzta a klubok számításait – írja az El Nacional

Laporta már nem használhatja a játékost az alkuban, hiszen júniusban lejár a szerződése, és ingyen távozhat. A City-nél azonban felmerült egy újabb név: az a Pedri Gonzalez, akit a 2021-es év Golden Boy-díj nyertesének választottak. 

Guardiola nagyon szereti a spanyol játékost, és zöld utat adna Sterling távozásának, ha a fiatal kanári-szigeteki játékos cserébe érkezne. Xavinak választ kell adnia, és el kell döntenie, hogy hajlandó-e feláldozni a klub egyik nagy ígéretét, hogy egy olyan lehetőséget hozzon a támadósorba, mint Sterling. 

Néhány hónappal ezelőttig a Barcánál mindenki alapembernek tartotta Pedrit, és aligha fogadták volna el a távozását, azonban a 2002-es születésű középpályás folyamatosan sérülésekkel küszködik, idén már biztosan nem léphet pályára