Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,508 $

Pénzt ígértek, ha beoltatják magukat, végül a bankkártya adataik bánták

Fotó: Unsplash/Markus Winkler
not image

Takács Petra

2021. március 23. - 03:40

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján tette közzé, hogy Dombóváron több embert is megkárosítottak, az elkövetők ugyanis az önkormányzatra hivatkozva pénzt ígértek a károsultaknak, amennyiben beoltatják magukat, majd elkérték bankkártyaadataikat, és megkárosították az érintetteket.

A közlemény szerint a csalásokat egy 26 éves pécsi férfi és az élettársa, valamint egy 33 éves hegyhátmaróci férfi és a felesége követte el. Mind a négy gyanúsítottat elfogták, hárman közülük letartóztatásban vannak.

Soron kívül Oroszország bécsi nagykövete: az “oroszellenes” szankciók teljes kudarcot vallottak

A gyanúsítottak azzal hívták fel telefonon a sértetteket, hogy az önkormányzat 50 ezer forintot ad azoknak, akik jelentkeznek a koronavírus elleni védőoltásra. Azt mondták nekik, hogy ehhez a bankszámla- és bankkártya adataikat egy borítékba téve ki kell dobniuk az ablakon, a borítékot az önkormányzati hivatal munkatársai viszik majd el.

Az elmúlt hetekben a dombóvári rendőrkapitányságra több tucat hasonló esetről érkezett bejelentés. A sértettek három esetben adták át az adataikat a csalóknak, akik ezután több százezer forinttal károsították meg őket. A rendőrség a három rendbeli csalás mellett húsz csalás kísérletével gyanúsította meg az elkövetőket.