A pénzszállító aki azt hazudta, kirabolták, szerencsejátékon játszotta el a 15 millió forintot

MTI Fotó: Marjai János
not image

Borbély Fanni

2021. június 16. - 20:36

A nyíregyházi pénzszállító, aki három hete az hazudta, hogy kirabolták, szerencsejátékon játszotta el az ellopott 15 millió forintot, azonban hamar lebukott, és be is vallotta tettét.

A férfit letartóztatták, azonban csak most árulta el, hogy a 15 millió forintot szépen lassan, öt hónap alatt apránként lopta el, majd az összeget szerencsejátékra költötte, és el is játszotta. Azonban mivel minden bevallott, családja pedig kifizette az eljátszott pénzt, így most elengedték és szabadlábon védekezhet.

A pénzszállító pont három hete jelentette, hogy három férfi rátámadt, majd elvették tőle a pénzkazettát, amelyben 15 millió forint volt. A férfi megsérült, ezért a mentősök is kivonultak hozzá, a rendőrök pedig azonnal hajtóvadászatot indítottak az ismeretlen tettesek ellen, ám nem sokkal később fény derült az igazságra: valójában nem történt rablás.

A pénzszállító ugyanis bevallotta, hogy az egész akciót ő maga szervezte meg, ám a hiányzó összeg nem került elő. A pénzszállító most vallotta be tettét, melyet azzal magyarázott, hogy múlt év karácsonykor adósságot halmozott fel, egyrészt közüzemi számlákkal volt elmaradva, másrészt szerencsejátékos tartozásai is voltak.

A Tények úgy tudja, a férfi fogadásokat kötött, azonban nagyon sokat bukott, ezért az elmúlt hónapokban, mikor bankautomatákat töltött fel, nem a teljes összeget helyezte be, hanem apránként elvett belőle. Május végére az ellopott összeg elérte a 15 millió forintot, s mivel félt, hogy le fog bukni, megrendezte a rablást.

Mivel apránként vette el a pénzt és félt a lebukástól, a megrendezett rablás napján visszatette az összegeket az automatákba, így mikor bejelentette a rablást, a pénzkazettában már szinte nem maradt semmi. Saját szolgálati fegyverével több alkalommal ütlegelte magát, sérüléseket okozott magának, majd a kazettában maradt pénzt szétszórta a helyszínen. Mivel tettét beismerte, családja pedig kifizette a 15 millió forintot, a férfi most szabadlábon védekezhet.