18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Pénzgyűjtés indult a gyilkos-öngyilkos apa miatt árván maradt fiú megsegítésére

Fotó: Unsplash/Thomas Dumortier
not image

Kornis Vivien

2021. október 14. - 08:30

Pénzgyűjtést szerveztek a helyiek annak a 16 éves fiúnak a megsegítésére, aki azért maradt árván, mert apja előbb meggyilkolta édesanyját, majd magával is végzett Tiszaföldváron.

A kegyetlen gyilkosság után az anya vérbefagyott holttestére a 16 éves Gábor talált rá, majd nem sokkal később apját is felfedezte, aki öngyilkos lett. A fiúról azóta anyai nagynénje gondoskodik Törökszentmiklóson.

A család barátja, Cseuz Zsolt a Tényeknek elmondta, hogy Gábor egyelőre nem megy iskolába, még mindig sokkos állapotban van. A fiatal egyelőre “próbálja feldolgozni a feldolgozhatatlant”, de bármire van szüksége, megpróbálnak segítséget nyújtani neki. 

A helyiek szerint a gyilkos férfi azután vált betegesen féltékennyé, hogy felesége munkahelyet váltott és fogorvosi rendelőben kezdett el dolgozni. Az áldozatról az egészségház és a család otthona előtt is mécsesekkel emlékeznek meg.

Cseuz Zsolt elmondta, hogy az összegyűlt pénzt elsősorban az áldozat méltó temetésére, valamint egy szép síremlékre fogják fordítani, később pedig Gábor tanulására fordítanák az összeget.

Gábor kérésére édesanyját Törökszentmiklóson helyezik örök nyugalomra, hogy a fiú bármikor, amikor szeretne, el tudjon menni sírjához.

Eddig 300 ezer forint gyűlt össze, az adományokhoz gyűjtődobozokat is kihelyeznek a városban.