Így lehet a legtöbb pénzt nyerni lakáseladáskor

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 24. - 03:15

Az ingatlanfelújítás manapság óriási kiadásokkal járhat, azonban ha odafigyelünk néhány apróságra, rengeteg pénzt spórolhatunk, nem beszélve arról, hogy lakásunk vagy házunk értékét is növelhetjük.

Míg egy – lehetőleg fehér színű – tisztasági festés, fűtéskorszerűsítés árfelhajtó hatású lehet, egy, a tulajdonos egyedi ízlésének megfelelő beépített bútor vagy világítási megoldás már korántsem biztos, hogy a leendő vevők körében is egyöntetű tetszést fog aratni” – magyarázták az OTP Ingatlanpont szakemberei a Pénzcentrum hírportálnak.

A lap riportjából kiderült, az érdeklődők általában már az első benyomás alapján eldöntik, kell-e a lakás vagy sem, ezért sokszor saját kezűleg is érdemes nekilátni azoknak a munkálatoknak, amelyekkel javíthatunk az ingatlan renoméján.

Minél korszerűbb a lakóhelyünk – fel van szerelve például napelemmel, korszerű fűtési rendszerrel, megfelelő hőszigeteléssel vagy új nyílászárókkal –, annál alacsonyabb rezsiköltségekkel kell számolnunk, a környezettudatosság eszmei értékéről már nem is beszélve.

Balogh László, lakásfelújítási szakember elmondta, a burkolatok cseréje és modernizálása viszonylag költséghatékonyan újszerű hangulatot tud teremteni az ingaltanban, a nyílászárók cseréje pedig az új tulajdonos rezsiszámláját is csökkentheti, emiatt akár többet is fizethet nekünk ezért az otthonért.

Az OTP Ingatlanpont szakértői úgy gondolják, a falhibák kijavítás, a tisztasági festése semleges színnel, a nyílászárók és kilincsek javítása és pótlása, a csaptelepek és WC-tartály javítása és cseréje, a világítótestek cseréje, valamint a villanykapcsolók és dugaljak cseréje révén működő otthon benyomását kelthetjük.

Általánosságban egy jól kivitelezett felújítás biztosan növeli az ingatlan értékét, míg egy gyenge minőségben elvégzett, esetleg befejezetlen beruházás meghosszabbíthatja az értékesítési időt, de akár az ingatlan értékét is csökkentheti” – figyelmeztettek.