Péntektől érkeznek az emelt nyugdíjak

Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter (b) beszél, mellette Csák János kultúráért és innovációért felelõs miniszter (b2), Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára (b3) és Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelõs helyettes államtitkára az Idõsek Tanácsa ülésén a Kulturális és Innovációs Minisztériumban 2022. október 27-én. MTI/Soós Lajos
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Ebben a hónapban nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is kapnak az idősek. 

Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán osztotta meg, hogy pár napon belül a nyugdíjasok megkapják a nekik járó juttatást, ráadásul prémiumot és kiegészítést is kapnak mellé. 

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

„Péntektől érkeznek a nyugdíjak a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt. Összesen több mint 620 milliárd forint jut el a nyugdíjasokhoz”  – írta

Hozzátette azt is, hogy „a kormány a szankciós válságban is megőrzi a nyugdíjak értékét, idén összesen 14 százalékkal emelte nyugdíjakat”. 

Megosztotta, hogy a következő évben mi várható: „januárban újabb nyugdíjemelés várható, ennek mértékéről decemberben dönt a kormány”.