Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Pénteken kezdődik a postai kifizetés a végelszámolás alatt álló Sberbank ügyfeleinek kártalanítására

A Sberbank Magyarország Váci úti bankfiókja 2022. február 28-án. A banknál a Magyar Nemzeti Bank (MNB) két bankszünnapot rendelt el a hitelintézet kérésére ettõl a naptól. Ezen idõszakban az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlamûveleteket nem tudnak indítani, számlájukra azonban érkezhet pénz. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. március 11. - 02:45

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) közölte, pénteken megkezdődik a postai kifizetés a Sberbank ügyfeleinek kártalanítására.

Megkezdődik a postai kifizetés a végelszámolás alatt álló Sberbank ügyfeleinek kártalanítására március 11-én, országszerte több mint 2000 településen 41 292 betétesnek 11,472 milliárd forintot fizetnek ki – közölte az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) csütörtökön az MTI-vel.

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

A tájékoztatás szerint a maximum 200 000 forintos összegre jogosult több mint 29 ezer betétes a kézbesítőtől veheti át a kártalanítási összeget. A 200 000 forint és 2 500 000 forint közötti összegre jogosult több mint 12 ezer betétes a kijelölt postán kaphatja meg az összeget.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy az ügyfelek már szombaton átvehetik a pénzt, ha az értesítőben megjelölt posta nyitva tart. Ha nem, akkor a legközelebbi munkanapon, azaz szerdán juthatnak hozzá.

A postán történő átvételre a betéteseknek 2022. március 29-ig nyílik lehetőségük. Az át nem vett összegeket a Magyar Posta vissza fogja utalni az OBA-nak, az ilyen összegért a betétesek 5 éven belül jelentkezhetnek közvetlenül az OBA-nál – írják a közleményben
Az OBA közölte, előfordulhat, hogy az érintettek hamarabb megkapják a pénzüket, és csak ezt követően jut el hozzájuk postai úton a kártalanításról készített kivonat.

Az OBA hangsúlyozza, hogy a kártalanítást a végelszámolás alatt álló Sberbanktól kapott adatok alapján végzi, és azt kéri, amennyiben a kapott összeg kevesebb, mint amire számított az ügyfél, akkor vegye fel a kapcsolatot a Sberbank végelszámolását végző PSFN Kft.-vel (www.psfn.hu), és tisztázza számlaegyenlegét – tájékoztatott az Országos Betétbiztosítási Alap.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.