Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Mióta itt jártál:

Pénteken ismét el kell búcsúznunk a napsütéstől

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Délután felhősödés kezdődik, az elmúlt napokhoz képest azonban jóval kevesebb csapadékra számíthatunk.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Szerdán az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős idő várható, keleten estétől helyenként köd képződhet, valamint éjjel is lehetnek felhős tájak. Kora estétől nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjszaka a Dunántúlon több helyen, hajnaltól csütörtök kora délutánig gyengülő intenzitással a középső megyékben eshet az eső.

Csütörtökön a keleti ködfoltok feloszlása után egyre nagyobb területen csökken átmenetileg a felhőzet és süt ki a nap, majd késő délutántól, estétől nyugat felől újra növekszik, vastagszik a felhőzet. Estétől az északi határ közelében ismét lehet gyenge eső. A többször változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul, a legtöbb helyen hajnalra enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 12 fok között valószínű, a tartósan felhős tájakon várható hűvösebb idő.

Időjárási helyzet Európában: Továbbra is erőteljes a nyugatias áramlás Európában, így gyorsan haladnak nyugatról kelet felé a frontok, ezzel pedig változékony, a kontinens nagy részén a sokévi átlagnál jóval enyhébb időt okozva. Kiadós eső egyrészt a Brit-szigeteken és a nyugati partvidékeken egy hidegfront miatt, másrészt a Kárpát-medencében és Balkán-félszigeten egy mediterrán ciklon hatására fordul elő.

Havazást inkább csak a magasabb hegyekben, valamint a Baltikumtól keletre és északra lehet tapasztalni.    Mindössze a Kelet-európai-síkságon és az Ural előterében fordulnak elő kemény fagyok.

A Kárpát-medencét a folytatásban is több front fogja érinteni, emiatt marad a változékony, relatív enyhe idő.

MTI