Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Pénteken is érdemes esőre készülni

Fotó: Unsplash/Andreas Schantl
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Akár 25 fok is lehet pénteken, azonban a csapadékos időjárást nem ússzuk meg: hevesebb széllökésekkel kísért záporok és zivatarok alakulhatnak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint több hullámban valószínű eső, zápor, az ország délkeleti felén zivatarok, helyenként jégesővel, viharos széllökésekkel.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Estétől délnyugat felől kiterjedt felhő- és csapadékrendszer érkezik, amely péntek délelőtt elhagyja északkelet felé hazánkat. Mindeközben dél felől átmenetileg egyre nagyobb területen szakadozottá válik a felhőtakaró, csak a Dunántúl nyugati részén, illetve az északi tájakon maradhatnak tartósan borult helyek.

Késő délután, estefelé délnyugat felől újból felhősödés kezdődik. Nagyobb eséllyel az ország délkeleti felén több helyen alakul ki zápor, zivatar, helyenként ismét jégesővel, viharos széllel.

Holnap több helyen megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a tartósan borult tájakon 15, a délkeleti határnál 25 fok közelében alakul.