Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Esővel érkezik a péntek, ám akár 15 fok is lehet napközben

Fotó: Unsplash/Todd Diemer
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Pénteken jellemzően esni fog, néhol pedig a havas eső, vagy az ónos szitálás sem kizárt. A borult és csapadékos idő ellenére azonban akár 15 fok is lehet napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint általában erősen felhős vagy borult idő várható, de csütörtökön kisebb területen, pénteken pedig főként a déli és keleti tájakon szakadozottabbá válhat a felhőzet.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Estétől délnyugat felől összefüggő csapadékzóna érkezik, amelyből a legtöbb helyen eső várható, de az Északi-középhegységben átmeneti ónos csapadék is lehet.

Pénteken szórványosan valószínű eső, zápor, nagyobb eséllyel délen és keleten zivatarok is kialakulhatnak. Estétől az északnyugati tájakon már előfordulhat havas eső, havazás, a Dunántúli-középhegységben átmeneti ónos eső is lehet.

Mérsékelt lesz a légmozgás, majd pénteken a déli szelet a Viharsarokban, az egyre nagyobb területen északnyugatira, északira forduló szelet pedig a Dunántúlon kísérik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az ország északi, északnyugati felén 2 és 8, másutt 9 és 15 fok között alakul.