Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

A Brazil Labdarúgó Szövetség Peléről: Megmutatta, hogy mindig van másik út…

Sao Paulo, 2014. március 1. Táncosok a brazil karneválon Pelé fotójával Sao Paulóban, 2014. február 28-án. (MTI/EPA/Sebastião Moreira)
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A csütörtökön hosszú betegség után elhunyt Pelé emléke előtt tisztelgett hazája labdarúgó-szövetsége is.

A Brazil Labdarúgó Szövetség az ország örök ikonjaként tisztelgett a csütörtökön, 82 évesen elhunyt labdarúgó legenda, Pelé előtt. Instagramra posztolt nekrológjukban többször is utalnak Pelé szülőhelyére, Três Coraçõesre, amit magyarul Három Szívnek lehet fordítani:

„Pelé sokkal több volt, mint minden idők legnagyszerűbb sportolója. A futballkirályunk a győzedelmes Brazília legkiválóbb képviselője volt, aki sosem ijedt meg, ha nehézségei adódtak. A fekete fiú, aki Três Coraçõesben, szegényen született, megmutatta nekünk, hogy mindig van másik út.”

„Apjának azt ígérte, megnyeri a világbajnokságot és végül három címmel ajándékozott meg minket a sárga mezben 113 meccsen szerzett 95 gólja mellett. A Király egy új Brazíliát hozott el számunkra és csak megköszönni tudjuk örökségét. Köszönjük Pelé. 1940-ben született Três Coraçõesben. Örökké élni fog” – idézi a Sky a közleményt.