Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

Pelé családja folyamatosan ott van a legenda mellett a kórházban

Fotó: EPA/ISAAC FONTANA
Dél-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pelé családja folyamatosan ott van a brazil legenda mellett a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházban, ahol minden szükséges kezelést megkap.

Nem jó hírek érkeznek Pelé állapotáról, akinek előrehaladott állapotban van a rákja. Emellett vese- és szívműködési zavarok miatt további ellátásra szorul, de minden idők egyik legjobb futballistája nem adja fel.

Soron kívül CIA: Kína elnöke 2027-re képessé tenné hadseregét Tajvan megtámadására

A családja az ünnepek előtt megerősítette, hogy Pelé karácsonykor is az őt ápoló kórházban marad. Pelé azóta részesül rendszeres orvosi kezelésben, hogy szeptemberben daganatot távolítottak el a vastagbeléből – írja az ESPN.

A család továbbra is ott van mellette, igyekeznek minden támogatást megadni neki. Hálásak a rengeteg üzenetért, amit szerte a világból kapnak, nemcsak a honfitársaiktól, akik szintén nagyon aggódnak.

Pelét istenként tisztelik Brazíliában, egy olyan embernek, aki sokszorosan mutatott példát a sporton keresztül. Pelé fia, Edinho, aki a 90-es években a Santosban játszott, szintén posztolt az Instagramon az elmúlt hétvégén, amiben apja kezét fogja, és azt írja: „Apa… az én erőm a tiéd is.”