Októberig lezárná egyik legfontosabb sztárja hosszabbítási ügyét a Barcelona

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 25. - 12:08

Mivel vége az átigazolási időszaknak, ezért az FC Barcelona elsősorban most a szerződéshosszabbításokra fókuszál.

Mint a Mundo Deportivo is beszámolt róla, a katalánok most Ansu Fati, Ousmane Dembélé és Pedri kontraktusának meghosszabbításával foglalkozik, utóbbi pedig azért is nagyon fontos, mert 2022 nyarán jár le a jelenlegi szerzdése.

Habár – Ansu Fatihoz hasonlóan – a katalánoknak van opciója arra, hogy további két évre hosszabbítsanak a két ifjú tehetséggel, azonban a klub vezetősége új ajánlatot szeretne tenni, amivel közép- vagy akár hosszú távon is magukhoz láncolnák őket.

Az FC Barcelona egyébként biztosra megy, ugyanis nem lenne szükség feltétlen az új szerződésre, mivel a jelenlegi is beletettek egy 400 millió eurós kivásárlási árról szóló záradékot, amit még a PSG és a Manchester Cityhez hasonló csapatok sem várható, hogy kifizetnek.

A Mundo szerint ez egy gesztus lenne elsősorban Pedri felé, hogy bíznak benne és vele képzelik el a csapat hosszabb távú jövőjét. A két fél egyébként már tárgyalásokba kezdett, már egy hónapja zajlanak az egyeztetések.

Úgy tudni, Pedri egyelőre nagyon boldog a Barcelonánál és kifejezetten élvezi, hogy a vezetőség és a klub ennyire bízik benne. Az ügyet ismerő források pedig biztosak benne, hogy októberig le is fogják tudni zárni az egyeztetéseket.

A spanyol lap úgy tudja, hogy mindkét fél arra törekszik, hogy Pedri megújult státuszához méltó fizetést alkudjanak ki. Ez azért is fontos, mert jelenlegi szerződése alapján az egyik legkevesebbet kereső játékos a keretben.