Dollár
398,81 Ft
Euró
419,56 Ft
Font
486,90 Ft
Bitcoin
16,870 $

Tovább harcolnak a pedagógusok, fogadja őket az új kormány

Fotó: Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára beszédet mond a pedagógusnap alkalmából odaítélt szakmai díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2022. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Pedagógusok Szakszervezete jelentette, miszerint ma délután lesz az első sztrájkbizottsági tárgyalás az új kormány képviselőjével, Maruzsa Zoltánnal.

A szakszervezetek képviselői kijelentették, hogy a költségvetési tervezet alapján nagyon is úgy tűnik, hogy nem várható növekedés a pedagógus bértáblában, ha azonban a tanárok nem fognak megfelelőbb ajánlatot kapni, akkor a szeptemberi tanév indulásakor gondok adódhatnak majd.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Az érdekképviseletek az április 3-ai parlamenti választások miatt függesztették fel a tárgyalásokat a kormánnyal, ám azt már korábban is jelezték, hogy a jobb munkafeltételekért vívott harcot az új kormánnyal is folytatni fogják.

Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Szabad Európának tett nyilatkozatában azt mondta, hogy Maruzsa Zoltán államtitkárt küldik a bértárgyalásokra. Majd azt is hozzátette, hogy jelenleg sokkal rosszabb az oktatási helyzet, mint fél évvel ezelőtt volt, ezért nem romlottak az alkupozícióik – számolt be a Portfolio.

Mindemellett úgy véli, ahogy egyre kevesebb tanár lesz a pályán, így egyre nagyobb kényszer nehezedik majd a kormányra, hogy megállapodásra jusson a pedagógusokkal, ezért mindenkinek az az érdeke, hogy a tárgyalások mielőbb elkezdődhessenek az érintett felek között.