Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Pedagógusbérek: az LMP szerint rettenetesen kevés az emelés

Fotó: Résztvevők a Margit hídon, az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom tüntetésén alkotott élőláncon 2022. november 18-án. A demonstráción az oktatás fejlesztését, a pedagógusok megbecsülését követelték. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az LMP nagyon kevésnek tartja a kormány emelését a pedagógusokat illetően.

Az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője szerint úgy tűnik, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem vesz tudomást a pedagógusok problémáiról és nem is érti a jelenlegi helyzetet.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Hohn Krisztina szombati, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta, a megjelent kormányrendelet értelmében a tanárok ágazati bérpótlékát 20-ról 32 százalékra emelik, de szerinte “ez rettenetesen kevés, szinte alamizsnának tűnő emelés”.

Hozzátette, a tanárok ennél jóval magasabb, legalább 45 százalékos béremelést szeretnének, ami az LMP szerint is jogos követelés. A politikus szerint a tanárok bére jelenleg nem “értékálló”.

Hohn Krisztina úgy folytatta, egyre kevesebb a fiatal pedagógus, és ha nem lesznek tanárok, akkor az oktatás veszélybe kerül. “Azt hiszem, nem látják tisztán ezt a Belügyminisztérium képviselői, és nem értik a valós helyzetet” – fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, az LMP egyetért azokkal a pontokkal, amelyeket a pedagógusok megfogalmaztak, különösen azzal, hogy legyen érdemi és nyilvános párbeszéd az oktatás megújításáról és hogy legyen hiteles tájékoztatás a kormány és a közmédia részéről.

(MTI)