Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

„Van két és fél hónapotok, rakjátok rendbe a dolgokat” – egyértelmű üzenetet küldött a kormánynak a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 58 pedagógusa

Twenty20

Bense Róbert

2022. június 9. - 22:35

A tanári kar háromnegyede polgári engedetlenséget helyezett kilátásba.

A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 58 pedagógusa jelezte, hogy nem veszik fel ősztől a munkát, amennyiben a kormány nem rendezi a bérüket az elkövetkezendő hónapokban – számolt be róla az ATV.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Közben a Pedagógusok Szakszervezete és a kormány részéről újraindultak a választások előtt félbemaradt tárgyalások, ugyanakkor Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerint az EU akadályozása miatt nem halad a bérrendezés ügye.

A PSZ mindazonáltal nem nagyon tud mit kezdeni ezzel az érvvel, mint ahogy az Illyés Gyula Gimnázium tanárai sem, akik közül többen a véleményüket vállalva álltak ki az őszi munkabeszüntetés terve mellett.

Lementek a választások és vártuk sokan, hogy esetleg az új kormány a szuper oktatási miniszterrel elénk áll és megmondja, vagy előáll azokkal a tervekkel, hogy hogyan fogja rendezni azokat a visszás helyzeteket, amiben mi vagyunk” – mondta Pelényi Rita, franciatanár.

Ez egy figyelemfelhívás, kormány! Van két és fél hónapotok, rakjátok rendbe a dolgokat, adjatok számunkra elfogadható ajánlatot, mert ha nem, akkor szeptembertől – és ez az első pontunk – nem vesszük fel a munkát” – jelentette ki Tollner József, az intézmény matematikatanára.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke korábban kifejtette, hogy jelenleg legalább 13 ezer pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből, ami a következő években még tovább nőhet, hiszen az aktuális bérek mellett nem várható utánpótlás. Ez pedig akár az oktatás összeomlását is eredményezheti.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.