Tisztázta a Juventus, miért nem újítja meg kulcsjátékosa szerződését

Paulo Dybala, a Juventus játékosa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus - Ferencváros mérkõzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én. MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az olasz csapat tisztázta, miért nem hosszabbítja meg Paulo Dybala szerződését, sőt, igazából több okot is felsoroltak az argentin maradása ellen.

Előzmény:

 

A Juventus és Paulo Dybala megromló kapcsolata az argentin támadó szerződésének meg nem újításához vezetett a klubnál, így a játékos szabadon igazolhatóvá válik. A Fichajes az olasz Tuttosportra hivatkozva írta meg az okait annak, miért döntött a klub úgy, hogy nem folytatja tovább a hét éve náluk játszó Dybalával.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

A 28 éves irányító ez idő alatt jelentős szerepet töltött be a klubnál és Európa-szerte felfigyeltek teljesítményére. Idén eddigi 29 lejátszott meccsén 13 gól mellett 6 gólpassza is volt, de ez nem elég a Juventusnak. A lap forrásai szerint a Juventus menedzsere, Maurizio Arrivabene három okot hozott fel, miért kell mennie Dybalának:

– Cristiano Ronaldo távoztával nem hozta a tőle elvárt szintet: miután a portugál visszatért Manchesterbe, Dybalának kellett volna átvennie a stafétát tőle a csapat sztárjaként, de nem tudta hozni azt, amit tőle vártak.

– A játékosnak a sérülésekkel is problémája van, a Juventus szerint egy „üvegcsontú” játékos, így kockázatos lett volna megtartani, ezt pedig a csapat nem akarta vállalni.

– Végül a klub taktikai elképzeléseibe sem illik a további szerepeltetése. Dusan Vlahovic érkezésével fel akarják forgatni a csapat stratégiáját, kihasználva a szerb támadói értékeit, ehhez azonban Allegrinek két szélsőre van szüksége, az argentin pedig középen szeret játszani.

A pénzügyi aspektusát is fel lehetne hozni a döntésnek, azonban azzal, amit szerződésének eltűnésével nyernek, elveszítik Dybala 40 milliós árának nullázásával, eladásával egy esetleges hosszabbítás esetén jelentőset kaszálhatott volna a klub.