Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Párizs városvezetése nem akar szurkolói zónát kialakítani a katari vb idejére

Doha, 2022. április 1. Idris Elba brit színész (j), Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya a világbajnoki trófeával (k) és Joris, egy francia fiú a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság csoportsorsolásán Dohában 2022. április 1-jén. A világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

Bense Róbert

2022. október 6. - 08:10

Szociális és környezetvédelmi okokra hivatkozva hozták meg a döntést, kiemelve, hogy magát az eseményt nem bojkottálják.

Mint azt Pierre Rabadan, Párizs sportért felelős alpolgármestere kedden elmondta, elsősorban az eseményt érintő környezeti és társadalmi feltételek miatt döntöttek így, ugyanis ez nem az a modell, amit támogatni kíván a francia főváros – írja a CNN.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Rabadan kiemelte, hogy a lépéssel az a legfőbb céljuk, hogy felhívják a figyelmet a katari munkajogi szabályok szigorításának szükségességére, ugyanis a világbajnoksághoz kapcsolódó építkezéseken csaknem 6500 vendégmunkás halt meg.

Párizs ezer szállal kötődik Katarhoz

“Ez nem azt jelenti, hogy az esemény bojkottjára szólítunk fel” – tette hozzá Rabadan, kinek szavaira máris sokan képmutatást kiáltottak, hiszen a PSG egy katari vállalat tulajdonában van, mint ahogy az elnök is katari származású.

A párizsi bojkotthoz csatlakozott Marseille, Bordeaux, Strasbourg, Nancy, Reims és Lille is, ugyanakkor olyan városok is vannak – mint például Cannes és Nizza -, ahol nem támogatják a kezdeményezést.

Utóbbi települések városvezetői úgy vélekedtek, hogy a szurkolói zónák felállítását a címvédő francia válogatott világbajnokságon mutatott teljesítményéhez kötik. A katari világbajnokság rendhagyó időpontban, november 20-án kezdődik, a döntőt december 18-án tartják.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.