Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

A PB-gázpalackok hatósági áras szabályzásáról nyújtanak be törvényjavaslatot

Fotó: Szabó Rebeka, a Párbeszéd vezérszónoka felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 22-én. MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Párbeszéd úgy döntött, hogy törvényjavaslatot nyújt be a PB-gázpalackok hatósági áras szabályzásáról.

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be a PB-gázpalackok hatósági áras szabályozásáról – közölte Berki Sándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Az ellenzéki politikus azt mondta: a jogszabályok szerint jelenleg a 11,5 kilogrammos gázpalack nem kerülhet többe a 2012. december 1-jén alkalmazott ár 90 százalékánál. Berki Sándor szerint azonban jelenleg a piacon nem lehet kapni ezt a terméket, csak a drágább, más kiszerelésű palackokat.

A probléma sokakat érint, mert több százezren használnak PB-gázpalackot Magyarországon – fűzte hozzá. A Párbeszéd javaslatát ismertetve kiemelte: a földgázellátásról szóló törvényt szeretnék úgy módosítani, hogy a hatósági ár minden töltőtömegű palackra vonatkozzon.

Ha a kormány leszavazza a javaslatot, azzal azt bizonyítják, hogy mennyire “kétszínűek és cinikusak” – fogalmazott Berki Sándor.

(MTI)