Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

A Párbeszéd szeptemberben is családi pótlékot akar a családoknak

Fotó: Unsplash/CDC
not image

Takács Petra

2022. augusztus 27. - 14:16

A Párbeszéd azon a véleményen van,hogy szeptemberben is kellene családi pótlékot adni a családoknak.

A Párbeszéd arra kéri a kormányt, rendeletben gondoskodjon arról, hogy szeptemberben is legyen családi pótlék, valamint benyújtottak egy indítványt, amellyel megdupláznák ezt a juttatást minden hónapban – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője, társelnöke szombaton online sajtótájékoztatóján.

Soron kívül Beordibáltak Puskás Petinek az X-Faktorban: „Szégyen vagy, Peti”

 Tordai Bence azt mondta, a Párbeszéd örömmel látja, hogy augusztusban dupla családi pótlék érkezik a gyermeket nevelő családoknak, a “baj csak az, hogy szeptemberben egyáltalán nem jön”.

Ezért levelet írtak Pintér Sándor belügyminiszternek, kérve, hogy szeptemberben is legyen családi pótlék, és erről rendeletben gondoskodjanak – közölte, hozzátéve: a hosszútávú megoldás érdekében pedig egy olyan indítványt nyújtottak be, amelynek elfogadása esetén megduplázzák ezt a juttatást.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a Fidesz-kormány 2010 óta nem emelte a családi pótlékot, ez mostanra az értékének nagyjából a felét elveszítette. Ha van több mint 350 milliárd forint a Vodafone 49 százalékos tulajdonrészének a megvásárlására, “akkor van 300 milliárd forint a költségvetésben arra is, hogy a családokat sújtó megélhetési válságot, az elsősorban a gyermekesek számára fenyegető szegénységi kockázatot enyhítsük” – hangoztatta Tordai Bence.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.