Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Párás, néhol esős szombatunk lesz

Fotó: Unsplash/Thomas Tixtaaz
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Napközben a párás idő lesz jellemző, s bár napsütésre is van esély, a felhőtakaró csak az ország egyes részein szakadozhat fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken jobbára erősen felhős, helyenként tartósan borult, párás, ködös idő várható. Elsősorban a déli és a keleti megyékben lehet helyenként eső, zápor.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Délutántól nyugat felől átmenetileg szakadozottabbá válik a felhőzet, majd éjszaka melegfronti felhőzet érkezik hazánk fölé. Szombaton az északi, északkeleti harmadban tartósan rétegfelhős, párás maradhat az idő, ott csak kisebb körzetekben szakadhat fel a felhőtakaró.

Másutt változó vastagságú fátyol- és némileg kevesebb középszintű felhőzhet szűri, zavarja a napsütést. Néhol gyenge eső, a felhősebb részeken szitálás előfordulhat. A nyugati, majd az egyre inkább délire, délnyugatira forduló szelet főleg a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul, a tartósan borult tájakon 4 és 7, míg a kevésbé felhős részeken 9 és 14 fok közötti értékek valószínűek. Délnyugaton azonban 15, 16 fok is lehet.