Clouds
21 Budapest
Dollár
344,24 Ft
Euró
368,77 Ft
Font
428,01 Ft
Bitcoin
25,787 $

Mióta itt jártál:

Pár napos őzgidát mentettek a NAV munkatársai (videó)

TÉMÁK:
#mentés #NAV #Videó
Fotó: Unsplash/Steven Pahel A kép illusztráció.
Cool
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az apró őzgida a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton feküdt, ám a NAV munkatársai szerencsére kiszúrták, és megmentették csupán pár napos állatot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Facebook-oldalán számolt be arról, hogy munkatársaik egy alig pár napos őzgida életét mentették meg május 13-án, miután a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton rátaláltak az aszfalton pihegő őzgyerekre.

Soron kívül Összekapta magát a forint hétfő estére

A pénzügyőrök kora reggeli szolgálati útjukra indultak Győr-Moson-Sopron vármegyében, amikor megpillantották a reszkető őzgidát összekuporodva az úton.

Az alig pár napos szőrös csöppség, órákkal korábban kóborolhatott el anyja óvó rejtekéből. A járőrök tudták, hogy ebben az időszakban nem szabad az elhagyottnak tűnő gidákhoz nyúlni, ezért azonnal telefont ragadtak, és szakemberek segítségét kérték.

Elsőként a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársai segítettek, akik betakarták egy meleg pléddel a kétségbeesett és kiszáradt Bambit.

Később pedig a vadon élő állatok megmentésére specializálódott állatmentő szolgálat, a bőnyi Állati Küldetés csapata vette magához az erdei kisállatot, aki szerencsésen megúszta a nagyvilági kalandot: