Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Túszdráma: napok óta tart a túsztárgyalás Pápua Új-Guineában, elengedtek egy nőt

TÉMÁK:
#Rendőrség
Fotó: Unsplash/Vika Jordanov
Ausztrália és Óceánia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

A rendőrség jelenleg is tárgyal a túszejtőkkel, akik napok óta tartanak fogva embereket Pápua Új-Guineában.

Fegyveresek február 19-én ejtettek túszul embereket Pápua Új-Guineában, miközben váltságdíjat követelnek értük. Egy csoport régészkutatót ejtettek foglyul, köztük egy ausztrál egyetemnek dolgozó professzort, két egyetemi diplomást, és egy programkoordinátort.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Időközben kiszabadult egy női túsz, egyike annak a négy embernek, akiket egy fegyveres csoport tart fogva. A CNA beszámolója szerint folytatódnak a tárgyalások, és a rendőrség mindenképpen békés megoldást kezdeményez.

A helyzet érzékenysége miatt egyelőre a professzor személyazonosságát sem hozták nyilvánosságra, és az új-zélandi állampolgár személye sem ismert. A rendőrségi közleményben azt írták, az egyik helyi nő szabadon bocsátása pozitív eredmény, és mindent megtesznek, hogy a többiek is épségben jussanak ki.

A túszok életben vannak

A három fogoly egészségügyi állapota megfelelő, de nehéz terepen tartják őket fogva, ami kommunikációs kihívást is jelent. A rendőrség hétfőn arról számolt be, a különleges biztonsági erők légi úton utaznak a területre, és szükség esetén halálos csapást mérnek a bűnbandára, hogy kiszabadítsák a túszokat.

A rendőrség a legutóbbi közleményében nem beszélt erőszakról, óvatosságra intenek, és igyekeznek úgy eljárni, hogy biztonságban maradjanak a túszok. Ugyanakkor figyelmeztették az emberrablókat, ha bárkit erőszak ér, annak gyors biztonsági válaszlépés lesz az eredménye.

A CNA azt írja, hogy a PNG Post Courier szerint a túszokat fogva tartó férfiak közül már egy tucatot azonosított a rendőrség. Az ABC pedig arról jelentett, hogy egy másik külföldi férfit, aki a közelben tartózkodott, biztonságba helyezték.