Pánikba estek az utasok a repülőn, miután két órát késett a járat

Fotó: Unsplash/Trac Vu
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 14. - 21:44

Az utasok kétségbeestek, amikor hétfőn a Manchester és Ibiza között közlekedő járatra mérnököket hívtak, hogy megvizsgálják, honnan jön a “furcsa szag” és a “hőség”.

A Jet2 Manchesterből Ibizára tartó járata több mint két órát késett egy “műszaki hiba” miatt, amelyet a mérnököknek kellett megvizsgálniuk, a járat azonban hétfőn körülbelül egy órával később felszállhatott.

A Manchester Evening Newsnak azonban azt mondták, hogy a gép indulásakor néhány utas a gép hátsó részénél arról számolt be, hogy furcsa szagot érzett, és hőt érzékelt a repülőgép falain keresztül. Ez állítólag szorongást váltott ki az utasokból, egy nő pánikrohamot kapott, egy utas pedig azt mondta, hogy le akar szállni a gépről.

A repülőgépet ezután visszavitték az állóhelyre, ami további késést okozott. Úgy tudni, hogy az LS170-es járat végül minden utassal a fedélzetén felszállt, valamivel több mint két órával a tervezett 11:30-as indulási idő után. A gép végül kedd délután 15.20 körül szállt le Manchesterben. Az egyik utas, aki nem kívánta magát megnevezni, elmondta:

“A gép elején ültem, amikor hátulról hallottuk a zajt, mindenki felállt, kiabáltak és pánikoltak. Nagyon ijesztő volt, nem tudtuk, mi történik. Felkaptam az útlevelemet és a telefonomat, és visszavettem a cipőmet, arra az esetre, ha evakuálni kellene. Az egyik nő azt mondta a gyerekeinek, hogy vegyék le a biztonsági öveket, senki sem tudta, mi történik”.

A Jet2 azt mondta, hogy a felfordulás egy “ideges” utasnak köszönhető. A légitársaság közleményében azt írta:

“Az LS170-es járat a mai nap folyamán néhány rutinellenőrzés után késett, valamint a repülőgépnek röviddel a visszatolás után vissza kellett térnie az állóhelyre egy ideges ügyfél miatt a fedélzeten. A járat ezt követően a szokásos módon felszállt és leszállt a manchesteri repülőtéren”.