Dollár
426,35 Ft
Euró
421,07 Ft
Font
481,56 Ft
Bitcoin
19,975 $

Húsz komoly páncélozott járművet küldenek Ukrajnába

Fotó: Az ukrajnai háború elől elmenekült emberek hátrahagyott járműveinek maradványai a Kijev közelében lévő Irpinyben 2022. március 31-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Hujber Dávid

2022. április 8. - 08:57

Összesen húsz ilyen páncélozott jármű fog megérkezni Ukrajnába Ausztráliából, akik szintén támogatják az ukránokat az oroszok elleni harcukban.

Legutóbb Ausztrália küldött egy fontos csomagot az ukránoknak, akik nagy hasznát vehetik ezeknek a páncélozott járműveknek. Húsz saját gyártású Bushmaster páncélozott személyszállító járművet tettek gépre, amit Scott Morrison miniszterelnök erősített meg pénteken.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A CNN azt írja, hogy a gyártó cég olajzöldre festette a járműveket, és azok már az ukrán zászlót is megkapták az oldalukra. Ebből a húsz járműből kettő mentőautóként fog funkcionálni, amikre a Vöröskereszt emblémáját festették fel.

Ezen járművek segítségével nagyobb biztonságban szállíthatnak ukrán katonákat a harctérre, ahol közelharcot vívhatnak az oroszokkal. A közleményben foglaltak szerint a páncélozott járművek kiválóan alkalmasak arra, hogy védelmet nyújtsanak az ukrán hadsereg katonáinak és a civileknek az aknákkal, más robbanószerekkel és egyéb támadásokkal szemben.