Palkovics: A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Borbély Fanni

2021.május.17 - 15:13

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy a “diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a IX. kerületben”.

A bejelentést követően a miniszter azt is közölte, hogy a projektben a kormány együttműködést, valamint teljes átláthatóságot ajánlott a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak.

A projekttel kapcsolatban Palkovics megbeszélést folytatott Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) IX. kerületi polgármesterrel, a tanácskozás után pedig jelezte, hogy értelmezésük szerint a projekt a korábbi tervek szerint is négy elemből épült fel: egyetemfejlesztés, kollégiumfejlesztés, hallgatói közösségi tér és kutatóintézmény.

Baranyi Krisztina korábban helyi népszavazást kezdeményezett a Fudan Egyetem ügyében, erre azonban a veszélyhelyzet miatt várni kell, így Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely egy online és offline konzultációt is hirdetett, céljuk pedig, hogy minél több fővárosi ember mondja el a véleményét arról, hogy egyetértenek-e a Fudan Egyetem budapesti campusának építésével írja az Euronews.