Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Palesztin fegyveresek tüzet nyitottak egy izraeli katonákat szállító buszra, heten megsérültek

Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh
not image

Takács Petra

2022. szeptember 4. - 17:47

Heten megsebesültek Ciszjordániában egy katonákat szállító buszt ért lövésekben.

Heten megsebesültek, amikor Ciszjordániában, a Jordán-völgyben palesztin fegyveresek lövéseket adtak le egy izraeli katonákat szállító buszra – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

A szemtanúk beszámolói szerint a Hamra nevű izraeli telepesfalu közelében a támadók egy gépjárműből lövéseket adtak le és gyújtóbombát dobtak az elhaladó autóbuszra.

A buszon utazó egyik katona súlyosan, öt társa könnyebben sebesült meg, az autóbusz civil sofőrje közepesen súlyosan sebesült meg. A busz sebesült vezetője riasztotta a biztonságiakat, akik elzárták a forgalmat, és megkezdték a terroristák kézre kerítését.

A hadsereg szóvivője bejelentette, hogy elfogtak két, a merénylet elkövetésével gyanúsított palesztint, akiknek harmadik társa elmenekült, őt csapatok próbálják meg felkutatni. A terroristák járműve menekülés közben kigyulladt, a palesztinok is megsérültek, valószínűleg a gyújtóbomba dobása nyomán. A helyszínen több lőfegyvert is találtak.

A mentők elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították a sebesülteket. A környéken élőket arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat, az iskolás gyerekeknek pedig az oktatási intézményekben kellett maradniuk, amíg ellenőrizték a terepet.

A vasárnapi támadás helyszínén az elmúlt években nem volt hasonló terrormerénylet. “Folytatjuk és fokozzuk a ciszjordániai terror elleni célzott akcióinkat” – mondta Beni Ganz védelmi miniszter, és reményét fejezte ki, hogy a sebesültek mielőbb felépülnek.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.