Megvan az első ország, ahol kötelezővé teszik a koronavírus-vakcinákat

Egészségügyi dolgozót oltanak be a Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájával egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban elõzõ nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során elõször az egészségügyi dolgozókat, az idõs embereket, majd a katonákat és a rendõröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba. MTI/EPA/Szohail Sahzad
not image

Nagy Noel

2021.június.10 - 21:17

A szerdai nap folyamán bejelentette a pakisztáni kormány, hogy minden magán- és közszektorbeli dolgozónak kötelezővé teszik a koronavírus elleni vakcina felvételét.

A pakisztáni operatív törzs bejelentette azt is, hogy a kormányszektor összes dolgozójának június 30-ig be kell oltania magát – írja a helyi Dawn hírportál. Ezzel Pakisztán lesz az első ország, mely kötelezővé teszi a védőoltás felvételét az ország területén.

Pakisztánban az elmúlt idők során csökkenő tendenciát mutat a fertőzöttek száma, ám a következő járványhullám elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy nem bízzák a véletlenre, inkább mindenkinek kötelezővé teszik az oltást.

A helyi operatív törzs ezen felül bejelentette, hogy különböző jutalmakkal kell ösztönözni a szektorokat, hogy oltassák be az embereket. Ehhez biztosítják, hogy minden oltási pont reggel 8-tól este 10-ig nyitva lesz június 11-től.

Szintén ezen a napon minden 18 év felettinek megnyitják az oltás lehetőségét, így bárki besétálhat az ilyen oltási központokba és beoltathatják magukat. Az eddigiek során a 216 milliós Pakisztánban 10 millió oltást sikerült beadni, év végére 70 millió oltást kívánnak beadni.