Detroitban találták meg az oxfordi iskolai lövöldöző szüleit

Rendõrautók a Michigan állambeli Oxford település középiskolájánál 2021. november 30-án, miután egy 15 éves diák lövöldözni kezdett az épületben. Legkevesebb három diák életét vesztette és hatan megsebesültek, köztük egy tanár. A gyanúsítottat még az iskolában sikerült õrizetbe vették és lefoglaltak nála egy félautomata kézifegyvert és több tárat is. MTI/AP/Detroit News/Todd McInturf
not image

Borbély Fanni

2021. december 4. - 12:48

A michigani lövöldöző fiatal szüleit a hatóságok egy komoly hajtóvadászat után, végül Detroitban találták meg egy raktárban, szombaton reggel.

A rendőrség letartóztatta Jennifer és James Crumbley-t, és az Oakland megyei börtönbe szállították, miután a hatóságok kaptak egy fülest, hogy a szülők egy detroiti kereskedelmi épület egyik helyiségében. A rendőrség elmondta, amikor megtalálták a házaspárt, mindketten nagyon zaklatottak voltak, az egyikük pedig végig lehajtott fejjel kommunikált a rendőrökkel.

A New York Post arról számolt be, hogy a bejelentő, aki a fülest adta a hatóságoknak, elmondta, hogy látta a pár terepjáróját az épület parkolójában, több 10 kilométerre oxfordi otthonuktól, nagyon közel a kanadai határhoz. Mint kiderült, az a feltételezés, miszerint beszöktek a raktárba téves, ugyanis valaki beengedte oda őket, hogy elrejtőzzenek.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A házaspárt az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja, miután a halálos kimenetelű lövöldözés előtt pár nappal egy fegyvert ajándékoztak fiuknak, aki végül négy embert lelőtt, hetet pedig súlyosan megsebesített az oxfordi középiskolában, kedden.

A rendőrség nagyon komolyan vette a tragédiát, és mindent megtettek azért, hogy megtalálják a lövöldöző fiatal szüleit. A következő videón is látszik, hogy egy konvojjal szállították el őket a letartóztatást követően: