Óvatosságra intett Elon Musk a Dogecoin kriptovaluta kapcsán

MTI/AP/John Raoux
not image

Takács Petra

2021.május.8 - 23:04

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója korábban többször is felturbózta a népszerű mémkriptovaluta árfolyamát, ezúttal azonban kissé gúnyos megjegyzést tett.

Elon Musk szokásával ellentétben legutóbbi Twitter-bejegyzésében óvatos befektetési pénzforrásként jelölte meg a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Dogecoint kriptodevizát.

“A kriptovaluták ígéretesek, de kérek mindenkit, óvatosan invesztáljanak” – írta ki Twitterére péntek éjszaka a dél-afrikai származású amerikai üzletember.

Musk csupán egy nappal azelőtt írta ki a kódolt üzenetet a közösségi média platformjára, hogy megjelent volna a Saturday Night Live című műsorban, ahol valószínűleg a kriptovaluták veszélyeire hívhatja fel a figyelmet, bár egyes szakértők úgy gondolják, ismét “felboostolhatja” majd a virtuális fizetőeszközök értékét.

Twitter-posztjához egyébként egy TMZ által készített videót is csatolt, melyben egy paparazzi azt kérdezte meg tőle, mit gondol, hogyan alakulhat a kriptovaluták jövője és mi pecsételheti meg a virtuális devizák sorsát.

“Szerintem az emberek akarata fog érvényesülni, a kriptovaluták lehetnek a jövő fizetőeszközei, ehhez kétség sem férhet. A Dogecoint azért találták fel, hogy viccet csináljon a kriptovalutákból, végül mi lett az egészből? A poén valósággá nőtte ki magát, és senki sem tudja, hol állhat meg a növekedés” – válaszolta a lesifotósnak Musk.

A Dogecoin múlt héten még 0,5 dollár környékén tanyázott, néhány nap alatt azonban közel 69 milliárd amerikai dollár hasznot húztak rajta, az értéke így 25 százalékkal megemelkedett, jelenleg 0,7 dollár körül áll, a növekedés határa pedig a csillagos ég.