Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték a nemi erőszakkal vádolt Benjamin Mendyt

Benjamin Mendy (b) és John Stones, a Manchester City játékosai ünnepelnek, miután 2-1-re gyõztek az Aston Villa ellen az angol labdarúgó Ligakupa döntõjében a londoni Wembley Stadionban 2020. március 1-jén. MTI/EPA/Will Oliver
not image

Borbély Fanni

2022. január 7. - 16:17

Benjamin Mendyt, a Manchester City védőjét végül óvadék ellenében kiengedték a börtönből, miután nemi erőszak vádjával letartóztatták.

Mendyt azzal vádolják, hogy fiatalkorú lányok ellen követett el súlyos szexuális bűncselekményeket, ennek okán pedig a 27 éves játékost 134 napos előzetes letartóztatásba helyezték, még tavaly, augusztus 26-án.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A játékost a bíróság az óvadék megfizetése után helyezte szabadlábra, habár a döntés időpontjában a sajtót kizárták a tárgyalóteremből. A játékost a liverpooli HMP Altcourse büntetés-végrehajtási intézményben tartották fogva, s bár eddig nem volt egyértelmű, hogy mi lesz a sorsa, az biztos volt, hogy még januárban is a börtönben lesz, amíg valaki le nem teszi érte az óvadékot.

Ahogy arról a Sky Sports is beszámolt, Mendynek ebben a hónapban kellett volna bíróság elé állnia, ezt a tárgyalást azonban most elhalasztották, így csak júniusban fog rá sor kerülni. A játékost összesen öt nő megerőszakolásával vádolják, habár Mendy még mindig tagad minden vádat, melyet felhoztak ellene.