Ötven éve házasok voltak, alig pár nap különbséggel mindketten elhunytak koronavírusban

Flickr/Marcel Oosterwijk
not image

Borbély Fanni

2021. február 12. - 19:53

Valerie és Kenneth Hibberd 42 és 49 évesek voltak, mikor összeházasodtak, szerelmük pedig 50 évig kitartott, ám a múlt hónapban, 91 és 98 éves korukban a házaspár koronavírus-fertőzésben hunyt el egy idősotthonban.

Valerie és Kenneth Hibberd, akik környezetük elmondása alapján mindig kedvesek voltak, sokat foglalkoztak másokkal és mindig segítséget nyújtottak a rászorulóknak. Egyetlen lányuk, a 46 éves Caroline arról mesélt, hogy édesapja még csak megfázásos tüneteket produkált, mikor felesége a koronavírus okozta tüdőgyulladásos szövődményekben elhunyt.

Mikor Kenneth értesült felesége halálhíréről, vigasztalhatatlanná vált, ugyanis ők ketten elválaszthatatlanok voltak 50 éves házasságuk alatt, s míg Valerie január 6-án adta fel a harcot a koronavírussal szemben, Hibberd január 17-én követte őt, s 98 éves korában elhunyt. A hírek szerint mindketten szívelégtelenséggel és krónikus vesebetegséggel küzdöttek.

A házaspár Hinchley Woodban élt, s akkor házasodtak össze, mikor Valerie 42, Kenneth pedig 49 éves volt, két éves később született meg gyermekük, Caroline, aki úgy nyilatkozott szüleiről, hogy végtelen szeretettel álltak mindenkihez, akit ismertek, a helyi egyház számára rendszeresen gyűjtöttek adományokat, továbbá saját otthonukba is meginvitálták barátaikat nyaranta – írja a Daily Mail.