Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Veszélyes internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank vezére

Fotó: Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az OTP Bank együttmûködésével megvalósult szuperszámítógép hardverének elsõ, önállóan mûködõ egysége átadásán az OTP Bank székházában 2022. január 31-én. A szuperszámítógéppel a legkorszerûbb, mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló, magyar nyelvi modellt fejlesztenek. Ez egyebek mellett telefonos ügyfélszolgálatokon képes kezelni akár a teljes banki folyamatot. MTI/Mónus Márton

Czinder Tímea

2022. július 25. - 21:16

Ha egy ajánlat túl jól hangzik, akkor valószínűleg nem igaz.

Az OTP Bank közleményben hívta fel a figyelmet egy újabb átverésre, amelynek célja kriptovalutás befektetésre rávenni az embereket; a csalók általában ismert emberek nevével és képével élnek vissza, és kitalált történetekkel próbálják vonzóbbá tenni ajánlatukat.

Soron kívül AI: közel egymillió dollárba kerül egy algoritmus létrehozása

Nemrégiben Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója került a bűnözők figyelmének középpontjába, és az ő nevét és fotóit használták fel arra, hogy mesebeli hozammal kecsegtető, befektetésnek álcázott ígéretekkel tőrbe csalják a jóhiszemű embereket, és megszerezzék pénzüket és személyes adataikat.

Csányi Sándor ismételten felhívta rá a figyelmet, hogy soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott krioptovalutás pénzkereseti lehetőségekről, és határozattan elhatárolódik az ilyen jellegű közlésektől.

Ez az internetes családi forma elsősorban a közösségi médiában terjed, a bankvezető pedig fokozott óvatosságra int mindenkit a hasonló átverési kísérletekkel kapcsolatban. Az Origo hozzátette, Csányi Sándor a szükséges büntetőjogi lépéseket már februárban megtette.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.