Ötnapos fizetett covid-stresszcsökkentő szabadságot kapnak a Microsoft alkalmazottjai

not image

Kulcsár Péter

2021.február.25 - 22:56

A redmondi techóriás bejelentette, hogy öt plusz nappal megtoldják az évente igényelhető fizetett szabadságokat a koronavírus-pandémia következtében a munkavállalókban felgyülemlett szorongás és stressz enyhítése jegyében.

A Microsoft HR osztályának vezetője, Kathleen Hogan egy belsős e-mailben értesítette a cég alkalmazottjait arról, hogy extra szabadságra számíthatnak – adta hírül a Paudal portál.

A redmondiak azért eszközölték a változásokat, mert rájöttek, hogy az otthoni munkavégzés során egyre többen panaszkodtak bezártságra és depresszióra, ami rontott az alkalmazottak lelki állapotán, ezáltal a teljesítőképességük is redukálódott.

Kiderült, hogy a 25 és 34 év közötti korosztály esetében a legmagasabb a szorongás és a hozzá köthető viselkedészavarok kialakulási kockázatának megemelkedése, ezért a Microsoft arra buzdítja dolgozóit, hogy a plusz napokat próbálják meg komputerüktől távol tölteni.

“Tudjuk, hogy a koronavírus-pandémia miatt nagyon nehéz egy helyben maradni. A munkát és a mindennapi életet lehetetlen kettéválasztani home office-ban, kompromisszumokat kell hozni, amelyek állandó kihívással és stresszel járnak” – magyarázta levelében Hogan.

A Microsoft a koronavírus-járvány kitörése óta aktívan monitorozza különféle közvélemény-kutatásokkal az alkalmazottak elégedettségét az otthoni munkavégzésre való átállás kapcsán, ezért tisztában vannak vele, milyen környezet uralkodik a vállalat berkein belül.

“A plusz szabadnapokon azt javasoljuk mindenkinek, hogy lazítsanak, élvezzék ki a napsütést és mozogjanak. Cégcsoportunkon belül azt szeretnénk, ha dolgozóink lélekben is egészségesek maradnának” – tette hozzá Hogan.