Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Ötmilliárd ember fog vízhiányos területen élni 2050-re

Budapest, 2023. március 17. Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke klímavédelmi elõadást tart a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium dísztermében 2023. március 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Greenbox

Takács Petra

Szerkesztő

Áder János középiskolásoknak tartott előadást.

A világ népességének fele, azaz ötmilliárd ember 2050-re vízhiányos területen fog élni, és ez nemcsak a lakosság, hanem a mezőgazdaság, az ipar szempontjából is gondot jelent – mondta Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke pénteken Budapesten, középiskolásoknak tartott előadásán.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Áder János a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban mintegy száz diák előtt arról beszélt, hogy jelenleg az emberiség negyede nem rendelkezik vezetékes vízzel, nagy távolságokat kell megtenniük, hogy vízhez jussanak, minden ötödik embernél pedig nem megfelelő a “szanitáció”, azaz nem folyik víz, vagy csak koszos víz jön a csapból, és nincs vízöblítéses wc.

2050-re nagyjából 10 milliárd ember lesz a Földön, túlnyomó többségük pedig városlakó lesz, akiknek hatalmas kihívás lesz tiszta vizet biztosítani, különösen annak fényében, hogy 2,5 milliárd ember már most “vízstresszes” régióban él, azaz olyan helyen, ahol nincs elegendő mennyiségű víz – emelte ki a korábbi államfő.

MTI