Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Ötezer forintos kupont kaphatnak a rászoruló nyugdíjasok a II. kerületben

Fotó: Árusok az Agrárminisztérium épületének árkádjai alatt az árusítóhely megnyitójának napján, 2022. szeptember 16-án. Péntekenként 8 és 14 óra között várják a vásárlókat az árusok adalékmentes termékeikkel. MTI/Balogh Zoltán
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 30. - 06:20

A kérelmezés menetéről és a felhasználási lehetőségekről a kerület fog pontos tájékoztatást adni a rendelet elfogadása után.

A hírek szerint 5000 forintos, a Fény utcai piacon levásárolható kupont kapnak a II. kerületi nyugdíjasok, hogy ezzel támogassák az áremelkedés miatt egyre nehezebbé váló bevásárlást, az idősek világnapja alkalmából javasolt kezdeményezésről pedig csütörtökön dönt a képviselő-testület.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Ennek kapcsán Őrsi Gergely polgármester tájékoztatta a piac tulajdonosait és bérlőit, aki kifejtette, hogy a „Fény kupon” fedezetét egy a kerületieknek szóló, 2019-ig több alkalommal megrendezett hajókirándulás költsége adja.

Mivel úgy ítélték meg, hogy az egyszeri kirándulás helyett jobban hasznosul ez a forrás, ha a leginkább rászoruló nyugdíjasok élelmiszer-vásárlását segítik vele, ezért a hajókirándulást lemondták, amely helyett hamarosan helytörténeti sétát szerveznek.

A javaslat szerint azok a 65. életévüket betöltött emberek kérhetik a kupont, akik II. kerületi lakcímmel rendelkeznek, a részükre megállapított nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátás havi összege pedig nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 550 százalékát (156 750 forint).

A Facebookon közzétett bejegyzésében kiemelte, miszerint a kérelmezés menetéről és a felhasználási lehetőségekről a kerület fog pontos tájékoztatást adni a rendelet reménybeli elfogadását követően, a Budai Polgárban és online egyaránt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.