Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Öt magyar szurkolót keres a brit rendőrség egy mérkőzésen történt rendbontás miatt

TÉMÁK:
#keresés
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Metropolitan Police hivatalos közleményt is kiadott arról az öt szurkolóról, akiket az Anglia – Magyarország mérkőzésen történt rendbontás kapcsán keresnek.

A brit Metropolitan Police egy hivatalos közleményt is közzétett annak az öt magyar szurkolónak az ügyéről, akik közlésük szerint az Anglia – Magyarország mérkőzésen részt vettek a rendbontó incidensben.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Mint ismert, a 2021. október 12-én a Wembley Stadionban megtartott mérkőzésen letartóztattak egy szurkolót, amiért rasszista megjegyzéseket tett: ez az intézkedés azonban ahhoz vezetett, hogy a pálya vendégoldalán tartózkodó magyar és lengyel szurkolók agresszívan támadtak a rendőrökre.

Az ügyben nyomozó Dawid Ratajczak megosztotta, a mérkőzés napján ez egy kihívást jelentő művelet volt a rendőrség számára, hiszen aznap több letartóztatásra is sor került.

Rámutatott, ennek ellenére munkájuk még nem ért véget az incidens kapcsán, ugyanis a rendőrök alaposan elemezték a felvételeket, és sikeresen azonosítottak öt olyan személyt, akiket fel akarnak kutatni a mérkőzésen tanúsított “visszataszító viselkedésük miatt”.

Ennek kapcsán pedig egy felhívást is intézett az emberekhez: arra kér mindenkit, hogy aki felismeri a képeken látható személyeket, azonnal értesítse a rendőrséget, és adja meg a fotókon látható hivatkozási számot:

Fotók: Metropolitan Police

Végezetül kiemelte, “az ilyen típusú viselkedésnek sem a futballban, sem a társadalomban nincs helye”, éppen ezért ezeket az embereket felelősségre kell vonni.