18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Osztrák motoros vesztette életét Sopron környékén

Fotó: police.hu

Takács Petra

2022. július 26. - 05:05

Eddig ismeretlen okok miatt az 59 éves férfi a vizesárokba hajtott. 

A police.hu közölte, hogy a soproni rendőröket riasztották, miután egy 59 éves osztrák férfi 2022. július 24-én 17 óra körül motorkerékpárjával közlekedett a 8527-es számú úton Tómalom felől Sopron irányába, majd Fertőrákos külterületén – eddig ismeretlen okok miatt – az út jobb oldalán lévő vizesárokba hajtott. 

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A motorral egy fának csapódva állt meg. A baleset során a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megvédeni. 

A police.hu-n a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A motorkerékpárral közlekedők számára az alábbi tanácsokat ajánljuk:

– Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.

– A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

– Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

– Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

…hogy mindenki hazaérjen!

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.