Összekeverték egy cukorbeteg férfi vakcináit, az orvosok tanácstalanok, mi tévők legyenek

Székesfehérvár, 2021. március 17. Neumann-Mészáros Melinda székesfehérvári háziorvos oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját Esze Tamás utcai rendelőjében 2021. március 17-én. MTI/Vasvári Tamás
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Egészen hátborzongató történetet osztott meg a Facebookon egy diabetészes vakcinaigénylő, aki két eltérő gyártó védőoltását kapta meg.

Az egyik bukaresti oltóközpontban a cukorbeteg fiatalembernek tévedésből az asszisztensek a Moderna által gyártott emlékeztető oltást adták be másodjára, miközben első körben Pfizer-vakcinát kapott.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Alin-Alexandru Ionescu a közösségi médiában részletezte a történteket, azt írta, már az elején gyanús volt, hogy a bejelentkezéskor nem nézték meg az első oltáskor kiállított bizonylatát, amelyen rögzítették, hogy február 24-én Pfizer-oltásban részesült.

A nővérek utólag rájöttek, hogy elrontották a dolgot, be is pánikoltak, és behívták az orvost, aki azzal próbálta nyugtatni a kedélyeket, hogy a páciensnek elmondta, semmi baja nem lesz, ilyen tévedések elő szoktak fordulni.

Azt egyelőre viszont nem tudni, lesznek-e bármiféle következményei a téves oltásnak, hiszen ezt az eshetőséget tudományosan sem tesztelték.

Az orvos hozzátette, bizonylatot sem tudnak kiállítani a hiba miatt, ugyanis a rendszerbe nem lehet betáplálni két eltérő oltást, ezért azt javasolta, beírják, hogy másodjára is Pfizert kapott, így akkor lesz papír is a sikeres vakcinációról.

A férfi végül bizonyítvány nélkül hagyta el az oltócentrumot, és azt várja, hogy megoldódjon az ügye, illetve abban reménykedik, nem alakulnak ki nála súlyos mellékhatások.