Összecserélték a babákat, így dőlt el, szegények vagy gazdagok lesznek-e

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. január 21. - 13:15

Évekkel ezelőtt születésük után összekevertek két kisbabát a kórházban, az egyikük azóta is neheztel a valódi édesanyjára, amiért nem cserélte őt vissza.

Robint és Gavint véletlenül rossz édesanyának adta egy nővér a johannesburgi Nigel kórházban, ahol ők voltak az egyetlen két csecsemő, akik aznap, 1989 februárjában születtek. Ez azt jelentette, hogy Robint az egyedülálló Sandy Dawkins nevelte fel, aki Johannesburg külvárosában küzdött minden áldott nap a megélhetésért, míg Gavin a gazdagabb Megs Clinton Parker-nél nőtt fel Pietermaritzburgban.

A tévedésre csak két évvel később derült fény, amikor egy Gavin jogos apjával kapcsolatos nézeteltérés miatt DNS-vizsgálatra került sor, majd a kórházi feljegyzések is azt erősítették meg, hogy tévedés történt évekkel ezelőtt. Ám amikor azzal szembesültek az anyák, hogy vissza kell cserélniük a vér szerinti fiaikat, Megs és Sandy úgy döntöttek, hogy megtartják a gyermekeket, akiket születésük óta felneveltek, mert úgy érezték képtelenek lennének elutasítani nem vér szerinti gyerekeiket ennyi év után.

A fiúk egymástól 500 km-re, nagyon különböző környezetben nőttek fel, és testvérként emlegették egymást, azonban Robin azóta azt is bevallotta, hogy azt kívánja, bárcsak a biológiai anyja harcolt volna azért, hogy visszakerüljön, mert számára nehezebb volt az élet szegényebb környezetben, amíg „testvére” gazdag és kényelmes életkörülmények között nevelkedett. 

A Mirror szerint Gavin úgy fogalmazott, hogy boldog azzal az élettel, ami véletlenül megadatott neki, és hogy nem sajnálja Robint, semmit sem bán a megtörtént körülményekkel kapcsolatban.