Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Összeadódnak a SZÉP-kártyán lévő összegek

Budapest, 2022. január 15. Egy, az OTP Bank által kibocsátott Széchenyi Pihenõkártya, (SZÉP Kártya) egy kártyaformátumú, univerzális, elektronikus utalvány, amelyet a munkavállaló munkáltatójától kaphat béren kívüli juttatásként, a cafeteria keretein belül. A SZÉP Kártyával alapvetõen belföldi üdülést, meleg étkezést, különbözõ egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetõségeket lehet kifizetni. Egy kormányrendelet értelmében 2022. február 1-jétõl 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Mellette a kártyát kezelõ, elfogadó POS - üzletekben található kártyaleolvasó eszköz - terminálok. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Búcsút inthetünk a „zsebeknek”, január 1-től módosul a SZÉP-kártya használata.

A jövő év első napjától megszűnnek a szálláshely, vendéglátás, valamint szabadidő alszámlák, a SZÉP-kártyán található összegek ezzel a lépéssel összeadódnak – írja az Infostart.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

A Magyar Turisztikai Ügynökség SZÉP-kártyákról szóló közleményében kiemelte, hogy a döntés csaknem 2,5 millió hazai kártyafelhasználót érint, valamint további 50 ezer turisztikai szolgáltatót.

Óriási összeg várakozik a kártyákon

Az alszámlák közötti átjárhatóság 2022. február 1-től lehetséges, megszüntetésüket pedig novemberben jelentették be, a „turisztikai vállalkozások gazdasági helyzetét javító intézkedés csomag” keretében.

A módosítástól a vidéki szolgáltatók forgalomnövekedését várják, a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint ugyanis a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló keret 88 milliárd forint.

Idén január-november között csaknem 302 milliárd forintot utaltak át a munkáltatók a kártyákra, a munkavállalók költése pedig ezen időszak alatt meghaladta a 350 milliárd forintot.