Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Orvosok kritizálják a magyar oltási kampányt, amiért nincs elég vakcina

A Magyar Orvosi Kamara területi vezetői szerint komoly gondok vannak a vakcinációs programban.

Tiszakanyár, 2021. március 17. Kovács Tibor háziorvos beoltja páciensét az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának második adagjával tiszakanyári rendelőjében 2021. március 17-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A MOK Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének elnöke, Szijjártó László a Facebookon közzétett bejegyzésében arról írt, hiányos vagy félrevezető a lakosság tájékoztatása az oltásokról, hiszen totális cenzúra van.

Kanka Andor, a MOK Csongrád Megyei elnöke az InfoRádiónak adott nyilatkozatában arról beszélt, a legnagyobb gond, hogy pontatlan az igénylők háziorvosokhoz küldött listája. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

„Nem jó betegeket értesítenek ki. Az egyik probléma, hogy a központi regisztráció és a háziorvosoknak leküldött beteglisták nagyon nehezen követhetőek, és nem tűnnek teljesen logikusnak.”

Az országos kollegiális vezető háziorvos, Békássy Szabolcs tudomása szerint az oltásra regisztráltak listáját a Nemzeti Egészségbiztosítási Adatkezelő küldi a praxisoknak, és azt is innen kapják meg, ki számít krónikus betegnek.

„Nagyon fontos szempont, hogya háziorvosi praxisok lássák azon betegeik listáját is, akit már beoltottak. Ezt az igényünket jeleztük az országos oltási munkacsoport felé, és az az örvendetes, hogy jövő héttől már megkapják a praxisok ezeket a listákat is, lletve javaslatot tettünk arra, hogy az oltási listák, amiket eddig hétről hétre péntekenként kaptunk meg, gyakrabban érkezzenek meg, így e héttől kezdődően már a keddi és a pénteki napokon hozzá foguk jutni.”

Békássy hangsúlyozta, az is könnyíthetne a vakcinációs kampány szervezésében, ha a megyei bizottságokban a háziorvosi szakma képviselői egyaránt helyet kapnának, egyúttal kiemelte, önkormányzati oltópontokra is szükség lehet abban az esetben, ha tömegesen rendelkezésre állnak a védőoltások.