Dollár
396,66 Ft
Euró
403,16 Ft
Font
477,19 Ft
Bitcoin
23,449 $

Orvosok kritizálják a magyar oltási kampányt, amiért nincs elég vakcina

Tiszakanyár, 2021. március 17. Kovács Tibor háziorvos beoltja páciensét az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának második adagjával tiszakanyári rendelőjében 2021. március 17-én. MTI/Balázs Attila
not image

Kulcsár Péter

2021. március 18. - 18:40

A Magyar Orvosi Kamara területi vezetői szerint komoly gondok vannak a vakcinációs programban.

A MOK Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének elnöke, Szijjártó László a Facebookon közzétett bejegyzésében arról írt, hiányos vagy félrevezető a lakosság tájékoztatása az oltásokról, hiszen totális cenzúra van.

Soron kívül Óriási pénzbírságot kapott a DIGI

Kanka Andor, a MOK Csongrád Megyei elnöke az InfoRádiónak adott nyilatkozatában arról beszélt, a legnagyobb gond, hogy pontatlan az igénylők háziorvosokhoz küldött listája.

“Nem jó betegeket értesítenek ki. Az egyik probléma, hogy a központi regisztráció és a háziorvosoknak leküldött beteglisták nagyon nehezen követhetőek, és nem tűnnek teljesen logikusnak.”

Az országos kollegiális vezető háziorvos, Békássy Szabolcs tudomása szerint az oltásra regisztráltak listáját a Nemzeti Egészségbiztosítási Adatkezelő küldi a praxisoknak, és azt is innen kapják meg, ki számít krónikus betegnek.

“Nagyon fontos szempont, hogya háziorvosi praxisok lássák azon betegeik listáját is, akit már beoltottak. Ezt az igényünket jeleztük az országos oltási munkacsoport felé, és az az örvendetes, hogy jövő héttől már megkapják a praxisok ezeket a listákat is, lletve javaslatot tettünk arra, hogy az oltási listák, amiket eddig hétről hétre péntekenként kaptunk meg, gyakrabban érkezzenek meg, így e héttől kezdődően már a keddi és a pénteki napokon hozzá foguk jutni.”

Békássy hangsúlyozta, az is könnyíthetne a vakcinációs kampány szervezésében, ha a megyei bizottságokban a háziorvosi szakma képviselői egyaránt helyet kapnának, egyúttal kiemelte, önkormányzati oltópontokra is szükség lehet abban az esetben, ha tömegesen rendelkezésre állnak a védőoltások.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.