Dollár
393,71 Ft
Euró
413,36 Ft
Font
480,86 Ft
Bitcoin
17,003 $

Mindössze 12 hónapot adtak az orvosok egy fiatal, kétgyermekes édesanyának

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 18. - 21:43

A hátralévő idejét a férjével és a lányaival szeretné tölteni, ezért közösségi adománygyűjtésbe kezdett, hogy sok-sok közös emléket gyűjthessenek.

A texasi Mishka Amara Taft áprilisban keresett fel orvost a migrénje miatt, később pedig megtudta, hogy a panaszait agytumor okozza, amely a tüdejében lévő daganatokról terjedt tovább, holott soha életében nem dohányzott.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Azóta már jó néhány sugárkezelésen túl van, sajnálatos módon azonban az orvosok még a kezelések mellett is csak egy évet jósoltak neki, így a fiatal édesanya a férjével és a két kislányával szeretné tölteni a hátralévő idejét.

„Hinni akarok benne, hogy van remény, de amikor az onkológusod azt mondja, hogy egy éved van hátra, ez nagyon nehéz. Küzdenem kell, hogy annyi időt tölthessek a lányaimmal, amennyit csak lehet. Egy újabb év különbséget jelenthet aközött, hogy később fognak-e rám egyáltalán emlékezni” – mondta.

Ezért Amara közösségi adománygyűjtésbe kezdett, hogy elmehessen a családjával a floridai Disney Worldbe, és más emlékezetes helyekre, valamint a férjével meg szeretnék újítani a házassági fogadalmukat.

Már korábban is voltak előjelek

A 42 éves édesanya márciusban tapasztalta az első figyelmeztető tünetet, amikor egy komoly rohama volt, emellett a bal oldalát eleve gyengébbnek érezte, mint ahogyan a bal kezét és lábát is, ráadásul több megmagyarázhatatlan hangulatingadozása volt – írta a Mirror.

Mindemellett a saját teste is Amara ellen fordult: a kemoterápia miatt ugyanis szepszis alakult ki nála, így tartaniuk kellett az intenzív kezelések közt két hónapot, ami érthetően sokat rontott a túlélési esélyein. Ezután a szervezete ellenállóvá vált a kemóra, így sugárterápiára kellett váltaniuk.

„Ha a tumor mérete csökkenni fog, talán újra reagál a kemoterápiára. És ha a kemó ezúttal működik, talán kaphatok immunterápiát. Sajnos azonban túl sok a ha. Jelenleg az orvosok annyit tudnak mondani, hogy a sugárkezelés még egy utolsó évet adott nekem – tette hozzá az édesanya.