Clouds
21 Budapest
Dollár
346,53 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
431,20 Ft
Bitcoin
27,206 $

Már érkeznek az emelt orvosi bérek

Fotó: Előkészítik a beteget a DaVinci Xi nevet viselő sebészeti robottal végzett műtétre a Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Klinikai Tömbjében 2022. november 15-én. A helyreállítási és ellenállóképességi program (RRF) 3,8 milliárd forintos keretének részeként beszerzett első vidéki robotsebészeti eszközt 2022. szeptember 28-án adták át, amellyel nőgyógyászati, sebészeti, urológiai, fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti, valamint szívsebészeti beavatkozásokat fognak végezni. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A mai naptól kerülnek átutalásra az emelt orvosi bérek, ami számos szakembert érint Magyarországon.

A magyar kormány az elmúlt hónapokban több területen is béremelést hajtott végre. Egyes területeken jelentősek voltak a béremelések, és a folytatásban is hasonló tervei vannak a vezetésnek.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Megtudhattuk, hogy a pedagógusok is nagy emelésre számíthatnak, de amíg az EU nem utalja el az ehhez szükséges forrásokat, a kormány sem tud egyik pillanatról a másikra nagyot emelni a béreken.

Egy ideje tudhattuk, hogy az orvosok bére is tovább fog növekedni. A mai naptól már érkeznek is az emelt orvosi bérek, amiről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő is beszámolt.

„Megbecsüljük orvosainkat – a mai naptól érkeznek az emelt orvos bérek! Köszönjük az áldozatos munkát!” – írta a posztjában az államtitkár, aki szintén nagyra becsüli az orvosok munkáját, akik a koronavírus időszaka alatt rettentő nagy nyomás alatt voltak.