Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Az Országos Taxiszövetség elnöke szerint ezért kerültek a kivételezettek közé

Fotó: Unsplash/Lexi Anderson

Bense Róbert

2022. augusztus 1. - 21:34

Már nem csak a katáról van szó, hanem a tankolásról is.

A taxisok nem csupán a kata jelentős megkurtítását, de a kedvezményes tankolásból történő kizárást is átvészelték, Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke most a taxisok álláspontjáról beszélt az ügy kapcsán.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

A 444.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a kata esetében véleménye szerint „inkább racionálisabb okai vannak a döntéseknek”, hiszen „a számlakibocsátás pillanatában már nehéz azokat a feltételeket utólag tisztázni, hogy cégnek vagy magánszemélynek kell a számlát kiállítani.”

A kedvezményes áron tankolható üzemanyagok köréből sem zárták ki a taxisokat, ellenben például a céges autókat használókat már igen. Metál szerint erre az árképzés miatt lehetett szükség, hiszen piaci ár esetén a tarifa megemelése elkerülhetetlen lenne.

„Mivel sokan saját gépjármű hiányában kénytelenek a taxiszolgáltatást igénybe venni, ezért számukra komoly terhet jelentene a tarifa ismételt emelése” – tette hozzá az Országos Taxiszövetség elnöke.

Gulyás Gergely a kormányinfón kiemelte, hogy amennyiben a taxisok a piaci árakkal szembesülnének tankoláskor, úgy 60%-os áremelkedéssel kellene számolni a szolgáltatást illetően – írta meg a portfolio.hu.